Mooie momenten van onze Galapagos Cruise

door Bertine Travels
2 reacties

Ongeveer anderhalve week geleden stapten we op een cruiseschip in Galapagos. Acht dagen lang bezochten we verschillende eilanden, waaronder een paar van de meest afgelegen en minst bezochte plekken. Per eiland gingen we één of meerdere keren aan land voor een wandeling én gingen we het water in om te snorkelen. Het overtrof al mijn verwachtingen. Hier een aantal van mijn favoriete momenten:

Kennismaken met de Blue Footed Boobies

By far mijn favoriete vogel van Galapagos. En we hebben er zó veel gezien! Sommigen zagen we een verlate paringsdans uitvoeren. Waar jij, als bezoeker, gewoon naast staat te kijken. Maar de meesten zaten op hun eieren te broeden of hadden al chicks. Interessant feitje: de Blue Footed Boobies duiken het water in (tot meters diep) om hun vis te vangen. Dit doen ze met hun ogen open en elke keer worden hun ogen een klein beetje beschadigd. Dat is waarom ze nauwelijks ouder dan 5 jaar worden: tegen die tijd zijn ze zo blind dat ze bijvoorbeeld per ongeluk op een rots duiken.

Blue Footed Boobie sitting

Red Footed Boobies op het ongerepte Genovesa eiland

Om nog even in de ‘boobies’-sfeer te blijven: de Red Footed Boobies. Deze kan je op twee plekken ter wereld zien. Op de Half Moon Cave in Belize en op Genovesa eiland in Galapagos. In Belize heb ik ze een paar jaar geleden gezien. Maar op Genovesa eiland was het véél leuker omdat ze veel dichterbij zijn en niet bang voor je zijn. Genovesa was dan ook wel het meest fantastische eiland van de hele cruise. Er mag slechts drie keer per week een handjevol boten aanleggen. Toen we op het eiland stapten stonden alle vogels midden op het pad. Met een blik van: wie ben jij? Wat kom jij hier doen?

Red Footed Boobie

Nieuwgierig worden aangekeken door Nazca Boobies

Ik geloof dat dit de eerste foto is die we hebben gemaakt. Dit was op het eerder genoemde Genovesa eiland. En illustreert goed dat de vogels helemaal niet bang voor ons waren.

Nazca Boobies op het pad die Bertine aanstaren.

De Frigate Bird zijn rode sac op zien blazen

Deze vogel is vooral bijzonder, omdat het mannetje tijdens het paringsseizoen een héle rode ballon onder zijn nek opblaast. Om indruk te maken op de vrouwtjes, uiteraard. Paringsseizoen was echter officieel al over. Dus wij zagen alleen de onsuccesvolle mannetjes.

Fritage bird met opgeblazen sac

Met baby zeeleeuwen spelen onderwater

We hebben Heel Veel zeeleeuwen gezien. Die liggen hier gewoon op het strand, waar jij als toerist ook op staat. Of liggen in de stad op de bankjes. Of klimmen op bootjes. Maar spelen met zeeleeuwen tijdens het snorkelen was helemaal geweldig. De baby zeeleeuwen (tot een jaar oud) zijn net zo nieuwsgierig als jij. En ze willen heel graag met je spelen!

Zeeleeuw onder water

Pinguins zien jagen tijdens het snorkelen

Nog een bijzonder moment was toen we pinguïns onder water zagen jagen. Pinguïns zijn sowieso heel erg cool, vind ik. Maar nu mochten we ook nog eens met ze snorkelen en zagen we ze zelfs visjes vangen onder water! En man, wat zwemmen die snel!

Pinguin onder water met vis in zijn bek

Paringsdans van de Waved Albatross zien op Espanola eiland

Het zien van de Waved Albatros was vooral bijzonder, omdat dit de enige plek is waar je ze op het land kan zien. Ook hier hebben we paringsdansen mogen aanschouwen, waarbij ze met hun bekken om elkaar heen cirkelen, hun bek open en dicht doen, met hun hoofden knikken en verder van links naar rechts waggelen. Heel bijzonder! Nog een feitje: ze kunnen een spanwijdte hebben van meer 2,5 meter.

Twee Waved Albatrossen met snavels tegen elkaar

Niet één speciek moment: de vele leguanen

Galapagos is de enige plek ter wereld met leguanen die tijd in de zee doorbrengen. Ik hoop dat we er de komende weken met snorkelen nog onderwaterfilmpjes van kunnen maken. Fingers crossed! De foto hieronder is niet van een zeeleguaan, want die is vooral heel zwart. Deze landleguaan had mooiere kleuren!

Land Leguaan

Er waren nog veel meer bijzondere momenten die ik later graag met jullie deel!

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Lianne 12 juli 2019 - 17:39

Wat gaaf dat jullie de dieren van zo dichtbij hebben gezien! Heel bijzonder.

Reageer
Harry & Suzanne 30 juli 2019 - 13:57

Hoi Died & Bertine, hartstikke leuke berichtjes en mooie foto’s. Het lijkt me dat jullie ondertussen prima gewend zijn aan jullie nieuwe lifestyle 😀.
Heel veel plezier, zorg goed voor elkaar en hou ons op de hoogte!

Reageer

Geef een reactie