We gaan op wereldreis! Dit wordt onze route

door Bertine Travels
1 reacties

Eindelijk is het dan zover. We zijn onderweg! En nu we een vier uur durende overstap in Madrid hebben, is het natuurlijk een mooi moment om jullie te vertellen waar we precies naartoe gaan. Overigens is dat ook de meest gestelde vraag die Diederik en ik krijgen: naar welke landen gaan jullie precies?

Laat ik voorop stellen dat we – behalve onze eerste tickets naar Ecuador en een binnenlandse vlucht naar de Galapagos eilanden – nog helemaal niks hebben vastgelegd. We hebben zeker een plan in ons hoofd (plannen maken is super leuk!), maar niks staat vast. Zo behouden we alle vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Dat gezegd hebbende, onze route is als volgt:

1. Ecuador (inclusief de Galapagos eilanden)

2. Peru

3. Bolivia

4. Chili (voornamelijk Paaseiland)

5. Japan

6. Nepal

7. Myanmar

8. Cambodja

9. Indonesië (hopelijk duiken op Raja Ampat)

10. Filipijnen

Dit is een behoorlijke lijst landen voor 8 maanden. Daar zijn we ons van bewust. We grappen dan ook regelmatig tegen elkaar dat we wellicht nooit in de Filipijnen aankomen. Ik heb geen idee. We zien het wel!

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Nadat we eenmaal hadden besloten dat we écht op wereldreis zouden gaan (ongeveer anderhalf jaar geleden –terwijl we zwaar onderkoeld in ons tentje in Torres del Paine (Patagonië) lagen en het halve park ontruimt werd vanwege het noodweer) zijn we eerst gestart met het maken van een wensenlijst. Daaruit bleek al snel dat Diederik graag naar Zuidoost Azië + Japan wilde en ik naar Zuid-Amerika. Zodoende besloten we onze tijd over twee continenten te verdelen.

Vervolgens hebben we een shortlist gemaakt van plekken die we beiden graag willen zien en hebben we uitgezocht wat de beste (of in ieder geval de slechtste) reistijden zijn in de betreffende landen. Toen was het nog wat puzzelen hoe we alles aan elkaar vast konden plakken en wanneer we dan uit Nederland zouden moeten vertrekken.

En bovenstaand lijstje is het resultaat. Voor de mooiigheid voeg ik nog even een amateuristisch kaartje toe.

Dit is het plan!

Wij hebben er super veel zin in en zijn van plan jullie via deze website op de hoogte te houden.

Reizen jullie met ons mee?

Misschien vind je dit ook leuk

1 reacties

Nog 3 maanden over van onze reis: dit gaan we doen - Bertine Travels 16 december 2019 - 05:37

[…] we op onze wereldreis van 8 maanden vertrokken, schreef ik deze post over wat onze plannen waren. Tot nu toe hebben we deze planning min of meer gevolgd. Maar voor […]

Reageer

Geef een reactie