Over mij

door Bertine Travels
Ik in Mexico

Hoi, ik ben Bertine Witkamp – 33 jaar en mijn eerste wereldreis aan het maken.

 

A dream come true!

 

Ik ben deze blog gestart om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn wereldreis-avonturen. Ondertussen post ik ook over mijn eerdere reizen. 

Tot een aantal jaar geleden vertrok ik altijd alleen. Nu is solo-reizen ongelooflijk populair, maar toen ik daar tien jaar geleden mee begon (ik was 22) was dat niet zo. In mijn eentje ben ik naar Thailand, Cambodja, Vietnam, Singapore, Maleisië, Peru en Bolivia geweest.

Sinds vijf jaar heb ik een relatie met Diederik. Gelukkig heeft hij het reisvirus net zo te pakken als ik! Samen hebben we al een aantal mooie reizen gemaakt; naar Azie, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Allemaal fantastische bestemmingen, waarover ik onze ervaringen gaandeweg met jullie zal delen.

Als ik aan het reizen ben wordt ik van heel veel dingen enthousiast. Maar twee die er uitspringen zijn wandeltochten (bij voorkeur in de bergen), en duiken. Twee activiteiten die vaak om compleet andere bestemmingen vragen, wat combineren soms lastig maakt. Wat ik er zo fantastisch aan vindt?

  • Wandelen: Ik hou verschrikkelijk veel van natuur. Vooral de ruige en weidse landschappen van boven de bomengrens: bergen, gletsjers, vergezichten, de verlatenheid. Het liefste loop ik lange tochten, want dan kom je op de mooiste plekken. Mijn twee favoriete tochten, tot nu toe, zijn de Ausangate trek in Peru (5 dagen) en de full circuit hike in Torres Del Paine in Chili (9 dagen).
  • Duiken: Duiken is alsof je een andere planeet aan het ontdekken bent. De onderwaterwereld is zó anders dan hierboven. Het maakt me rustig om zo diep te zijn, met alleen vissen om me heen. Maar ik ben dan ook een waterrat; ik lig vanaf mijn zesde al in het water en ik voel mij er thuis. En dan die adrenaline als je die haai voorbij ziet zwemmen!

 

Negen van de tien foto’s op mijn website zijn gemaakt door Diederik. Diederik houdt het meeste van fotograferen, en ik met alles wat er daarna mee gebeurt: het bewerken, met jullie delen en het maken van fotoboeken. Samen zijn we een goed team! 

 

Veel plezier op mijn blog!