Een hike naar de las Torres in Torres del Paine

door Bertine Travels
0 reacties

Hoe beter mijn blog te beginnen dan met foto’s van onze hike naar de Las Torres look-out in Torres del Paine?

Las Torres Look-out Torres del Paine
Fantastisch toch?

Deze foto’s zijn heel speciaal voor mij. We hebben zo hard gewerkt om dit te mogen zien! Want wat is Torres del Paine een beproeving voor ons geweest zeg… wat een negendaagse tocht had moeten worden (de zogenoemde ‘O-hike’ of full-circuit-hike’) werd een zesdaags geploeter door regen, wind en kou. Na zes dagen zijn we letterlijk het park uitgeregend, waardoor we enkele vergezichten compleet moesten overslaan. Hierover in een latere blogpost meer.

Toch zijn we, na een dag rust in het nabijgelegen stadje, opnieuw het park ingegaan om – wat de laatste etappe van de negendaagse route had moeten worden – alsnog te ondernemen. Maar dan als dagtocht van 8 uur (20 km lopen met meer dan 1000 hoogtemeters). Het was een tocht door zon, regen, sneeuw en hitte – een ‘typische’ dag dus in Patagonië. Maar toen we op het hoogste punt aankwamen trokken de wolken heel even weg en werden we beloond met een schitterend uitzicht op de Las Torres. De kers op de taart van de hike, zeg maar.

We made it!

Dit is een verhaal van hard werken, veel pijn en doorzettingsvermogen. En daarom was dit moment, de herinnering daaraan en de bijbehorende foto’s, ook zo speciaal.

Interesse om dit ook te doen?

IK GEEF JE HANDIGE INFORMATIE:

De Las Torres Lookout ligt op de W-route en O-route.

– Als je niet één van deze routes loopt kan je er ook in een dagtocht naartoe lopen, zoals wij deden.

De dagtocht start en eindigt bij Torre Central.

Wij deden ongeveer 8 uur over de wandeling. Dat is inclusief 45 minuten op de top.

 – Als je dit als dagtrip wilt doen kan je het beste een auto huren of met een georganiseerde groep mee gaan. Want: als je een reguliere bus neemt naar Torres del Paine zal je op z’n vroegst rond 10.00 uur op Torre Central aankomen, en vervolgens moet je daar rond 18.00 uur weer vertrekken. Dat wordt dus erg krap.

Wij zijn geoefende wandelaars maar vonden de tocht zwaar. Je moet ontzettend veel hoogtemeters maken. Maar laat je er niet door weerhouden. Want het is het waard. Als je minder geoefend bent, trek dan genoeg tijd uit voor de tocht zodat je rustig aan kan doen.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie